Женските страхове в леглото

Пловдив Лайф

13-05-2013, 09:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не си струва да се притеснявате, наслаждавайте се на мига

Оказва се, че не само мъжете се притесняват дали всичко им е наред там долу, под кръста. Сексолозите твърдят, че тревогидте на дамите не са по-малко, но просто не ги разискват. Ето кои са трите най-често срещани женски опасения по време на секс.

Прекалено съм широка

Малко дами си признават, но много от тях се притесняват за размера на интимното си място. Виновен за тази тревога е широко разпространеният сексуален стереотип, че колкото по-тясно е влагалището на жената, толкова по-голямо удоволствие ще достави на мъжа при половия акт. Това е и причината миньончетата – ниски и слаби, да са по-популярни сред представителите на силната половина на човечеството.

Коментар на сексолога: Размерът на влагалището е индивидуална анатомична величина, която не зависи нито от ръста, нито от теглото на жената. Единственото, което има значение за големината му, е размерът на костите на малкия таз (често дъщерята го наследява от майката). Срещат се жени с тесен таз (съответно и тесен вход на влагалището), независимо че са много високи и с внушително тегло. Случва се и обратното – миниатюрни дами с широк таз и обширно влагалище.

Как да се избавите от притеснението? Много лесно – измерете влагалището, както го прави гинекологът. За нормален размер се приема, ако в спокойно състояние можете свободно да вкарате в него два пръста – показалеца и безименния, прилепени един за друг. Ако усещате дискомфорт, значи сте доста тясна. В случай че без проблем вкарате и трети пръст, това е сигнал, че вагиналната ви мускулатура се е отпуснала. Правете гимнастика за стягане на влагалището.

Много съм влажна

Вторият главен женски страх при полов акт е свързан с количеството на отделения секрет в интимната област. При дами с повишен хормонален фон (високо ниво на естроген в кръвта) овлажняването на влагалището при любовната игра и акта е доста обилно. Наричат го естествена смазка, но когато е в голямо количество, значително намалява силата на триене на мъжкия член в стените на влагалището и единият или двамата партньори могат да останат неудовлетворени от секса. Някои жени дори използват оцетен разтвор, за да намалят отделения секрет, но гинеколозите са категорично против този вид самолечение, защото се нарушава естествената микрофлора на влагалището. За количеството на „смазката“ значение има и храненето – например силните подправки стимулират процеса.

Коментар на сексолога: Този страх определено не е „измислен“, защото причината е физиологична – хормоналното ниво. Важното е да не „заци-кляте“ на тази мисъл и да не прилагате бабини рецепти.

Как да се избавите от притеснението? Гинекологът ще ви назначи изследвания и лечебен план за промяна на хормоналния фон. Понякога е достатъчен прием на контрацептивни таблетки, които са на хормонална основа. Те ограничават производството на определени хормони и намаляват количеството секретирана влагалищна смазка.

Източник: списание Журнал