Има риск от опорочаване на изборите, смята Костов

Лидерът на ДСБ даде вота си в 8-ма секция на 50-то ОУ в София

Има риск изборите да бъдат опорочени и оспорени. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, след като гласува заедно със съпругата си и двете си дъщери в 8-ма секция на 50-то ОУ в квартал "Драгалевци", предаде БГНЕС.

Факт е, че не се съобразиха с препоръките, които бяха предложени, нито с тези на ДПС, нито с нашите, поясни Костов, посочвайки инцидента от вчера с откритите фалшиви бюлетини.

Bulgariautre.bg припомня, че вчера прокуратурата иззе 350 хиляди бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт", която отпечата и официалните бюлетини за утрешните избори. Собственикът Йордан Бончев опроверга напълно информацията, че печатницата е извършвала незаконна дейност.

Слушах вчера говорителя на ЦИК, който каза, че тези бюлетини няма да влязат в действие и че всичко ще е наред, но той откъде знае, че само тези бюлетини са отпечатани, запита Костов.

Според бившия премиер на България от 84-тото правителство - това не са сериозни позиции на един орган, който трябва да проведе изборите.

Като се разпусна парламентът казах, че най-големият проблем на това служебно правителство и на президента ще бъде да проведат изборите в спокойна обстановка, за да бъдат те честни и признати. Това вече е компрометирано, отсече лидерът на ДСБ. Гласувах за повече доходи, за повече работа и по-голяма сигурност, тъй като изпитах на гърба си какво значи несигурност, съобщи той.

Костов добави, че жена му се чувства добре след вчерашния инцидент с въоръжения мъж, който влезе в дома му. Оказа се, че нападателят е 36-годишен, от Плевен, криминално проявен и регистриран за кражби.