Лудогорец удари Славия и се върна на върха

Два гола на Роман Безяк при 2:1 отново пратиха Левски на второто място

Лудогорец постигна много важна победа в Разград с 2:1 над Славия и успя да се върне на върха в класирането, съобщи Sportline.bg.

И двата гола за шампионите отбеляза нападателят Роман Безяк в 5-ата и 27-ата минута, а Галин Иванов върно едно попадение за "белите" в 70-ата. Разградчани изпуснаха много голови положения, с които по-рано можеха да решат мача. На няколко пъти Марселиньо и Безяк бяха разочаровани от вратаря на гостите Георги Петков.

Стражът на Славия обаче има вина за втория гол на Лудогорец, след като не се ориентира добре срещу Марселиньо и топката попадна в Безяк, който безпроблемно отбеляза за 2:0. Преди това словенецът отбеляза хубав гол от воле след центриране на Кайсара. Гостите натиснаха след попадението на Иванов и стигнаха до няколко разбърквания пред вратата на домакините. Така и обаче не успяха да застрашат по-сериозно стражът на шампионите - Владислав Стоянов.

С победата Лудогорец отново е на две точки пред основния си конкурент за титлата Левски. Предстои решаващ мач на стадион "Георги Апасрухов" на 18-и май.