Почивай в мир, Теди!

Положиха до Теди екип на Роналдо

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано заради смъртта на 11-годишния Теди, който почина в час по физическо в 81-о СОУ "Виктор Юго" във вторник.

От заключенията на съдебномедицинската експертиза зависи дали ще се търси виновник за трагичния случай. Ако такъв бъде посочен, родителите ще могат да заведат граждански иск срещу него.

Бащата на детето, главният редактор на Sofiautre.bg Златко Желев, е категоричен, че ще съди "Бърза помощ", която според него и според разказите на очевидци в училището е закъсняла, а първите 10 минути са били решаващи за живота на Теди.

Разследването на трагичната смърт на Теди ще продължи поне 3 седмици. Родителите на момчето вече са били разпитвани близо 3 часа в 7-о РПУ.

Роднини, учители, приятелчета и журналисти се простиха вчера с петокласника. Теодор бе погребан в бял ковчег, а до него поставиха любимия му спортен екип на Роналдо. Теди много искал да облече тениската и шортите на футболната звезда, но все не се намирал точен размер за него. Ден преди погребението леля му Милена успяла да намери екипче.

Щом продавачката разбрала, че е за Теди, не поискала никакви пари, разказа дядото на момчето Тотко Желев. Същото се случило и на цветарския пазар на бул. "Димитър Петков" в столицата. Разбирайки, че цветята са за гробчето на детето, продавачи от всички сергии се стекли с букети, без да искат и стотинка.

Родителите на Теди все още не разполагат с точната диагноза, довела до фаталния край на момчето. От Съдебна медицина обясниха, че детето е починало от сърдечна недостатъчност.

Патолози обаче коментират, че е нужна ясна диагноза, която да обясни причината за смъртта, споделиха близки на семейството. Специалистите им казали, че е редно такова заключение да бъде записано в протокола от аутопсията, преди да са излезли резултатите от хистологичните изследвания.