Уикендът: Венера ни намигва с лекота и игривост

Слънце в Телец, Луна в Близнаци


Почивните дни ще внесат доза позитивизъм в най-съдбоносната седмица в първата половина на годината.Докато вчера, в деня на слънчевото затъмнение все още се налагаше да се справяме с житейските предизвикателства, то в събота и неделя ще почувстваме обновяващото влияние на растящата Луна. Тя пък ще подчертае една почти незабележимо настъпила промяна-прехода на Венера в Близнаци. Сега обаче ще имаме достатъчно време за да отбележим повишен интерес към околните, пътешествията, образованието интелектуалните си потребности. Може би така по-лесно ще можем да се възползваме и от удачните делови, търговски и творчески контакти на които почивните дни едва ли ще попречат. Събота, освен за срещи е и подходящ за дребни покупки ден. Определете си конкретна сума за харчене, преди да тръгнете по магазините, обаче. Разточителността ни  ще е малко по голяма от обикновено.

Атмосферата в интимните връзки и личната ни нагласа към тях също ще претърпят промяна. Сдържаността и дълбочината на чувствата характерни за Венера в Телец ще отстъпят място на любопитството, лекотата и игривостта които господарката на любовта излъчва в Близнаци. Запознанствата ще възникват бързо, без специален повод и предварително събуден интерес. Но нищо чудно сред приятните събеседници да открием някой когото ще пожелаем да опознаем по-добре. В най-добрия случай от това може да възникне прекрасно приятелство или интригуващ флирт. Любителите на дълбоко обвързващи взаимоотношения могат да останат малко разочаровани обаче. особено през почивните дни когато Венера ще трябва да се справи с измамните капани на Нептун. оценката на новото ви романтично увлечение може да бъде замъглена от илюзии и самозаблуди, въпреки че романтичните срещи ще протичат по всички правила на ухажването. Взаимоотношенията възникващи сега ще се развиват в непредвидими посоки, които при всички случаи ще ви отведат доста далеч от първоначалните ви представи и очаквания. Още повече че всяко събитие, още повече запознанство, по време на затъмнение може да има съдбоносни последствия. Но пък и любовта освободена от очаквания може да се превърне във вълнуващо приключение. Дори да не завърши пред олтара, със сигурност ще ви обогати с преживявания.

Повишената интелектуална и физическа активност няма да ни остави много време за почивка. Едва в неделния следобед ще можем да се оттеглим от активния социален обмен, без да се тревожим че ще пропуснем нещо съществено и важно. Струва си да използваме тези спокойни часове за на обмислим перспективите  и възможностите с които разполагаме.

Здраве хранене и красота
Периодът е подходящ за укрепване на костите, ставите, ноктите и косата. Лечебно и възстановително действие върху кожата имат водните процедури и масажите. Събота е забележителен ден за посещение във фризьорски салон-успешни ще бъдат всички процедури, а подстригването на косата ще привлече богатство в живота ви.
Желателно е да се храните до насита, но без излишества. Организма ще усвои пълноценно всички полезни вещества от храната.