ВМРО пита: Укривал ли е Цветанов Станишев?

Партията настоява прокуратурата да се задейства по сигнала на ГЕРБ

Главният прокурор трябва да се задейства по повод сигнала на ГЕРБ за съмнения, че Сергей Станишев си е "купил" мястото на председател на ПЕС, смята лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

Бившият министър на вътрешните работи изнесе данни като обяви, че между тях и избора на Сергей Станишев за председател на Партията на европейските социалисти има връзка.

Изнесени бяха твърдения за връзка между спечелването на поръчката за подмяна на документите за самоличност от "Сименс" – България и съпругата на тогавашния зам.-председател на Групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода. Тя представлява фирмата-победител и избирането на Сергей Станишев за председател на ПЕС, по предложение на самия Ханес Свобода.

 

Лидерът на ВМРО иска прокуратурата да провери кога Цветанов и ГЕРБ са получили данните за това и дали не става дума за укриване на престъпление. 

 

Необходимо е прокуратурата да извърши проверка за това кога Цветан Цветанов е получил данните за манипулиране процедурата за избор на фирма за подмяна на българските документи за самоличност, обяснява Каракачанов.

 

Съмненията на лидера на ВМРО са, че на практика години наред Цветанов е укривал данни за Станишев, но сега ги вади като компромат, за да отклони вниманието от скандалите около себе си и ГЕРБ.

 

"Това показва, че ГЕРБ и БСП са от един и същи отбор", категоричен е Каракачанов