Светът: България е в патова ситуация

Световни водещи медии се изказаха обезпокояващо за предстоящите избори

С наближаването на изборите светът започва да обръща поглед към България. Някои от най-големите световни медии специално обърнаха внимание на темата и започнаха да пишат за страната ни. Лошото обаче е, че всъщност те въобще не са оптимисти относно бъдещето й.

"В навечерието на парламентарните избори България е в патова ситуация", краен е австрийският вестник "Дер Щандарт".

"Напрежението наистина е голямо", коментира австрийския социален изследователски институт SORA.

Германският вестник "Ди Цайт" пък пише: "Бившият министър-председател на България Бойко Борисов иска да се върне в кабинета си. Но дори и партията ГЕРБ да постигне най-добър резултат на изборите, той едва ли ще й стигне, за да състави правителство сама."

"Най-вероятно партия ГЕРБ, водена от бившия премиер Бойко Борисов, ще спечели. Възможно е да се стигне до патова ситуация в парламента и активисти предупреждават, че ако това се случи, ще има нови протести", предвижа телевизия Евронюз.

"Изборите, които са насрочени за неделя, може да доведат до още политически смут", коментира "Уолстрийт джърнъл".

България не бе пропусната и от БиБиСи: "След като вълната от протести свали от власт правителството на Бойко Борисов през февруари тази година, по-малки и по-националистически партии се възползваха от вакуума на властта в България и от народното недоволство."