Бойко: Не Найденов, друг е правил записите

Борисов каза, че не е слушал записите и няма намерение да го прави

"Подозирам от кого са правени записите в дома ми, но аз говоря, когато има конкретни доказателства. Не мисля, че записите са извършени от Мирослав Найденов. Абсолютно нищо, свързано с посочените дела, не съм направил", заяви Бойко Борисов в ефира на bTV.

Експремиерът призова медиите да не се впускат в празни приказки и отказа да коментира незаконни дела. Той заяви, че е силно заинтересован да разбере кой е виновен за скандала, но докато това не стане ясно чрез доказателства, предпочита да запази мълчание и да не интерпретира.

Той неколкократно отговори с "Не" на въпроса имало ли е разговор между него, земеделския министър в неговия кабинет Мирослав Найденов и бившият градския прокурор Николай Кокинов на 15 април.

Борисов каза, че не е слушал въпросните записи и няма намерение да го прави. Той наблегна на факта, че само политици от ГЕРБ са викани на разпит в прокурата и едва ли това е случайно. Bulgariautre.bg припомня, че вчера Цветан Цветанов също се яви в спецпрокуратурата на разпит.

"Цветанов досега не ме е подвеждал и му вярвам", заяви Борисов. На въпрос защо никой не обича Цветанов, Борисов отговори, че бившият вицепремиер държи партията стегната.

 

Председателят на ГЕРБ представи информация на ЕС за сивата икономика в България в периода 2003 -2013 г. и коментира, че в годините тя пада - от 35 до 31%.

 

Контрабандата на цигари е намаляла от 41 на 16%. Орешарски може да види данните, заяви Борисов. "Само нашето правителство отне лиценза на "Лукойл".

Той посочи като успешни проекти на ГЕРБ ремонта на столичния бул. "Витоша", естакадата край Телевизионната кула, метрото.

 

Програма "Конкурентоспособност" излезе "най-идеалната" програма, заслуга на Делян Добрев. Ако с това темпо продължава държавата, след 2-3 години ще видите какво ще стане с икономиката, допълни още Борисов.

 

На въпрос дали ГЕРБ би водил преговори с "Атака" или Кунева, Борисов отговори: Нека мине 12 май, да видим какви хора са гласували по възраст, региони. Ние, за разлика от други, не сме всеядни, не искаме власт на всяка цена. Става ужасно време за Европа - Испания, Гърция. Вижте какво стана в Кипър, Словения, Португалия. Заради кризата хората останаха без работа и заради безумното управление на предишното правителство.

 

Когато ние дойдохме на власт, Орешарски представи положението на България - тя беше затънала вече, посочи Борисов. Ако хората се подведат да гласуват за БСП в неделя, те ще слушат още 40 години едно и също, защото такива като мен ще застанат срещу "Белене", каза той в отговор на въпрос от водещата дали не му е омръзнало 4 години да повтаря едно и също.

 

За мен еднопартийното управление е най-доброто за хората, защото има политическа отговорност, заяви Борисов и допълни, че ако другите са дали по-добри програми, ще им стисне ръката, ще ги поздрави.