Прокурори умуват и за проверка срещу Фидосова

Най-доброто от печата

10-05-2013, 07:36

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Фидосова е получила 150 000 лв. заем от компанията "Титан", твърдяг от "Антимафия"

След като през последните дни през прокуратурата за обяснения минаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов, вчера стана ясно, че обвинението умува дали да започне проверка срещу водачката на листата на партията в Монтана Искра Фидосова.

Бившата шефка на правната комисия в парламента бе дадена на обвинението от българската легия "Антимафия", която разполага с документ, че през 2007 г. Фидосова е получила 150 000 лв. заем от компанията "Титан", собственик на футболния клуб ЦСКА. Тя е една от тези, които извършват сметопочистването в столицата, а на 15 декември 2007 г., когато според банковия документ са преведени парите на Фидосова, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе кмет на София.

Сигналът срещу Фидосова бе изпратен до главния прокурор Сотир Цацаров преди месец. Според вносителите му съществува предположение, че висши длъжностни лица са замесени в пране на пари и престъпления по служба.
Вчера говорителят на "Антимафия" Петър Якимов получил отговор, от който става ясно, че той не е замотан или прекратен от обвинението, а е препратен на Софийската градска прокуратура.

Преди да стигне до нея обаче, е даден на отдела "Противодействие на тежката и организирана престъпност" към Върховната касационна прокуратура (ВКП). Там е разгледан от самия шеф на отдела Марио Стоянов, който преценил, че е от компетентността на градската прокуратура.

"Получихме сигнала от ВКП и предстои да се прецени дали по него да се извършва проверка", каза за "Труд" говорителката на столичното обвинение Румяна Арнаудова.
За превода от 150 000 лв. още през 2011 г. съобщи лидерът на РЗС Яне Янев.

В отговор Фидосова го нарече "бългаския Дейвид Копърфийлд, от когото можем да видим всякакви фокуси, сглобки и евтини номерца". Вчеря тя не вдигаше телефона си и не отговори на SMS-ите ни, с които поискахме коментар.