Възстановиха движението на ГКПП "Капитан Андреево"

Региони

09-05-2013, 16:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 200 камиона блокираха българо-турската граница

В най-скоро време ще се водят преговори с турския транспортен министър

Възстановено е движението на товарни автомобили на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи "Фокус".

Тази сутрин над 300 превозвачи и над 200 камиона блокираха границата. Според протестиращите от турска страна има нелоялна конкуренция и изолира българските превозвачи.

Опашката от българска страна за изход от страната е достигна 5 км. През пункта вече се пропускат товарни автомобили и в двете посоки.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев отказа да коментира ситуацията. Той заяви, че е пътувал от Гърция, и заместник-министър Албена Лазарова е водила преговорите с превозвачите. Лазарова каза, че в най-скоро време ще бъде поискана среща с министъра на транспорта на Турция.

"Имаше реалната опасност блокадата да продължи следващите дни и да се разпространи на другите контролно-пропускателни пунктове. Преди 2 часа направихме последна среща с представители на турската страна. Бяхме заедно с нашите превозвачи, които поставиха своите искания, проведохме разговори с турската страна. Ще бъде поискана среща с министъра на транспорта в Турция в най-скоро време. Докато не се проведе тази среща, от страна на митницата и на границата с Турция, ще се прекрати това необосновано репресиране на българските превозвачи", каза Албена Лазарова.