"Модерна България": Да кажем "НЕ" на корумпираната партийна олигархия

От гражданската листа единствени се отказват от държавната субсидия предварително

Партийната олигархия готви подмяна, а не промяна. Зад гърба на гражданите вече са се договорили да продължат грабежа, скрити за да някакво ново "ОФ", наричано "програмно" или "мандатно" правителство.

Това казаха пред гражданите на Перник кандидатите на Гражданската листа "Модерна България" Ивилина Алексиева, която е водач на гражданската листа в региона, заедно с Борислав Цеков - водач в София-23 и Благоевград, Здравка Кръстева – водач в София-24 и Бургас и Емил Георгиев – водач в София-област.

Пред насъбралото се множество активистите на "Модерна България" издигнаха днес в града "Партиен Голиат" с цветовете на основните партии, изсипаха символични 200 млн. лева, които т.нар. "големи" партии източват от джоба на хората под формата на субсидии и го събориха, пукайки разноцветните балони.

"Партийните субсидия в България са срамни  - в най-бедната страна в ЕС субсидиите са десет пъти по-големи от Германия. Не спряха партийната корупция, а създадоха партии с влогове за милиони!", заяви Ивилина Алексиева и показа готов законопроект, който ще внесе Гражданската листа "Модерна България" в първия ден на новия парламент, за да бъдат изцяло премахнати.

Борислав Цеков от своя подчерта: "Партиите на прехода няма да донесат промяна. Те ограбиха България. Техните върхушки станаха милионери, докато гражданите едва си плащат кредитите и сметките за ток. Трябва граждански пробив в системата! Ще го направим като гласуваме с номер 9 в неделя за единствената гражданска листа в тези избори – Гражданската листа "Модерна България". Трябва да спрем партийната олигархия и да поставим властта под компетентен граждански контрол, заяви Борислав Цеков.

От Гражданска листа "Модерна България" подчертаха, че те са единствената сила, която предварително се е отказала от държавни субсидии с нарочен отказ в ЦИК и са въвели механизъм за тяхното отзоваване още догодина.