16-годишни пребиват и тарашат страци за дребни суми

Хулиганите прониквали в домовете на старците и ги принуждавали да им дават пари и вещи

Полицията в Димитровград задържа двама 16-годишни младежи, ограбвали вещи и малки суми пари от възрастни хора с особена жестокост, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

След редица идентични обаждания на тел. 112, полицията тръгнала по следите на момчетата. Възрастните хора се оплаквали, че тийнейджърите прониквали в домовете им и със заплахи и употреба на сила ги принуждавали да им дават пари и вещи.

Първата жертва на грабителите бил 72-годишен мъж. Той бил нападнат вечерта на 8 май. След като са счупили стъкло на прозорец, те откраднали два ръчни часовника, Хендс Фри и флаш памет.

Пет часа по-късно двамата влезли в дома на 73-годишна жена от Димитровград. Те притискали главата й с възглавница и я заплашвали с нож, за да й вземат 20 лева.

Третият опит за грабеж на младежите е направен на същата улица, като спрели тока чрез развъртане на бушоните на жилището на 79-годишен мъж. Те пребили дядото с дървени прътове, но не са могли да открият пари и ценности.

На съседната улица, около 1 и 30 часа, те пребили друг старец и му взели часовника "Сейко".

Освен тези грабежи, младежите са извършили още един на 8 май. Тогава те влезли в къщата на 87-годишна жена. Започнали да я удрят по лицето и тялото, за да й вземат 7-грамов сребърен синджир и 8 лева. На тръгване взели и ключовете й. Жената е открита от полицаите заключена и е закарана за лечение в Спешния център.

Полицаите в Димитровград предполагат, че двамата тийнейджъри са автори и на други грабежи.

Работата по разследването продължава, като срещу грабителите се води разследване.