По десет години затвор за трима, завъртели търговия с кокаин по пощата

Крими

09-05-2013, 12:13

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наркотикът на стойност 26 439 лева пристигнал от Коста Рика

Пловдивският окръжен съд осъди трима на по 10 години затвор за притежание на кокаин.

Димитър Стоицов, Илия Стоицов и Иван Генов бяха признати за виновни в това, че на 10 февруари 2012 г. на публично място – Пощенска станция в Пловдив в съучастие са придобили от неизвестен извършител и са държали 100 г. кокаин на стойност 26 439 лв.

Тримата ще излежават присъдата си при първоначален строг режим. Присъдена им е и глоба в размер на по 100 000 лева за всеки от тях.

Иван Генов, с прякор "Вандера", имал нужда от пари, поради което се уговорил с неизвестен извършител да му изпрати от Коста Рика кокаин, който възнамерявал да продаде в България. Той се уговорил с Илия Стоицов да му помага. Илия говорил с баща си Димитър Стоицов и последният се съгласил на колета да бъдат написани неговото име и адрес като получател.

Пратката с кокаина преминала границата на България на 4-ти февруари и при митническата проверка е установено съдържанието й. След като била уведомена полицията, те установили като получател на пратката Димитър Стоицов и  започнали наблюдение на тримата подсъдими.

На 9-ти февруари пратката пристигнала в Пловдив и веднага на следващия ден Димитър и Илия Стоицови отишли до Пощенската станция в Коматево, за да я вземат. Иван Генов ги чакал в съседна улица, за да може да съдейства за разпространението на наркотика, както и да се увери в качеството му. След като получили пратката, Стоицови се отправили към колата, но преди да влязат, били задържани от полицейските служители. По същото време бил задържан и Иван Генов.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.