9 май: Вкусът на промяната

Хороскоп

08-05-2013, 22:20

Снимка:

HotSpot Media

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Май - празници, затъмнения, сензационни разкрития

Сезонът на затъмненията

Слънце в Телец, Луна в Телец


Днешният ден не само ще отбележи финала на лунния месец, но и ще постави естествен завършек на по продължителни процеси. Някои от тях са се развивали през последните 5-6 месеца, а други са се разгръщали с години. В съответствие с това можем да приключим важни в миналото взаимоотношения, да да бъдем приканени от обстоятелствата да финализираме дейности, в които сме влагали ресурси и потенциал или просто да почувстваме, че настъпва време за промяна.  Това чувство не винаги е съпроводено с яснота и осъзнатост - напротив, първоначално то ни се представя в една по-несимпатична форма, като загуба на цел и посока, апатия и безразличие или просто умора и отегчение от онова, което ни заобикаля.

Промяната рядко настъпва моментално, макар че Слънчевите затъмнения имат славата на съдбовни революционери. Ден преди самото затъмнение обаче съзнателните представи могат да бъдат доста деформирани, затова по добре да се въздържаме от промени. отложете съдбоносните решения и разговори, не бързайте да правите промени в живота си-не само днес, но и до края на седмицата. Вероятността от грешки е голяма, а последствията от тях могат да се проектират далеч напред във времето.

Силният акцент върху знакът Телец в момента ни подсказва, че задачата и предизвикателствата, които ни поставя Слънчевото затъмнение утре, ще бъдат свързани с това да съхраним онова което имаме повече, от колкото с това, да придобием още нещо-каквото и да е то и колкото и ценно да ни се струва. Ще се наложи вероятно и да се простим с част от онова, което сме се опитвали да задържим на всяка цена, най-вече с онова, от което очевидно нямаме нужда. Генерална репетиция можем и трябва да направим още днес, освобождавайки се от ненужните вещи в дома и офиса.
Здраве, хранене и красота
В случай че се почувствате отпаднали и изтощени не експериментирайте с границата на възможностите и телесните си ресурси. Най вероятно вече сте ги достигнали.Още по-опасно е да пренебрегвате психическата умора и депресията, опитвайки се да запазите адекватна социална позиция. И в двата случая, уединението и оттеглянето от активния живот ще ви подействат като лекарство и без съмнение ще ви предпазят от по-тежки поражения върху здравето и психиката. Потърсете контакт с природата за да възстановите баланса-земята ще ви даде сила и усещане за стабилност.