Дядо шамароса учителката на внука си

55-годишният мъж обвинява преподавателката, че тероризирала детето

Ден преди великденската ваканция, дядо на първолак пребил възпитателка в училището в село Костиево. 55-годишният Асен Иванов нахълтал в занималнята и се разкрещял на младата преподавателка, че тероризира внука му. Започнал да псува и да обижда Марияна Асенова пред учениците, а когато жената се опитала да го изведе навън, той се обърнал и й ударил 4-5 шамара.

Децата от занималнята, станали свидетели на грозната сцена, започнали да пищят. Учители и чистачки се намесили, за да усмирят побеснелия мъж. Той обаче продължил да псува, като отправял закани и към директора на училището, който в момента на инцидента не бил в сградата.

Учителите потърсили помощ от кмета Илия Попов, който пък се обадил в полицията. На място пристигнал патрул от РУП Труд, който отвел хулигана за разпит в районното, съобщи "Марица".

Самата учителка не пожела да коментира подробности, но заяви, че ще си търси правата и ще подаде жалби до всички възможни инстанции. Тя отрече да е имала какъвто и да е конфликт с фамилията на детето, въпреки че също живеела в селото. Като вероятна причина за агресията на дядото Асенова предполага, че е жалба на детето от домашните. Хлапето не било от най-усърдните и когато тя му направила забележка защо не си е подготвило уроците, то се оплакало на родителите си, че Асенова го тормози.

Директорът на училището Кръстьо Кръстев казва, че потърпевшата е млад и енергичен човек, за втора година е преподавател в училището, преди това е работила в местната детска градина.

Веднага щом събрал данни за инцидента, директорът изпратил докладна до Регионалния инспекторат по образованието. Сега се очаква проверка.

Срещу Иванов е образувано дело по Указа за борба с дребното хулиганство и съдът е постановил 200 лева глоба.