Шестима загинали при корабокрушение край Италия

Шестима са загиналите и четирима - изчезналите, след като товарен кораб се блъснал в контролна кула в Генуа

Поне шестима мъртви и четирима изчезнали е тъжната статистика, след като товарен кораб се разби в контролна кула при италианското пристанище Генуа, заяви Би Би Си. За двама от загиналите се продполага, че са били хванати в капан в асансьор, когато съоръжението се срутило. Инцидентът станал око 23:00 ч. този вторник.

 

Спасителни екипи незабавно са претърсили останките за оцелели, докато водолази са проверявали водите около кулата.

 

Според направената справка корабът тъкмо напускал пристанището с помощта на влекачи, а условията за плаване били относително спокойни. Макар причината за сблъсъка още да не е изяснена напълно, според капитана двата двигателя отказали и екипажът “загубил контрол над кораба“. “Трудно е да се обясни как се е случило всичко, тъй като корабът не е трябвало да се намира там, където е бил“, допълва отговорникът на пристанището Луиджи Мерло. “Това е ужасна трагедия. Направо сме безмълвни.“

 

Три от жертвите са членове на бреговата охрана или пристанищни работници около 30-те, докато останалите тела предстои да бъдат идентифицирани. Четирима ранени в момента са подложени на лечение, а състоянието на двама от тях е критично.