И Найденов мина на разпит

Политика

08-05-2013, 14:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият земеделски министър бе разпитан в Специализираната наказателна прокуратура

Както се очакваше, днес в Специализираната наказателна прокуратура е бил разпитан и бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Причината да бъде разпитан там е сигналът за бомба, който тази сутрин евакуира сградата на Съдебната палата. От сутринта десетки журналисти чакаха Найденов в Съдебната палата.

Найденов е разпитван за скандалния разговор с Борисов и вече отстранения градски прокурор Николай Кокинов. Вчера и самият Бойко Борисов бе във Върховната касационна прокуратурата на разпит относно скандалния разговор между него, бившия градски прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов в Банкя.

В средата на април Найденов публично призна, че по време на мандата на ГЕРБ Цветан Цветанов е организирал масово подслушване в страната. Той призова Цветанов да напусне политиката.

След изборите на 13 май Кокинов да бъде изслушан от Етичната комисия към ВСС. Той няма да се размине само с оставка като началник – готви се предложение за неговото дисциплинарно уволнение от съдебната власт изобщо.