ГЕРБ-ер, уцелен с яйце, мята чаша по Бареков

Най-доброто от печата

08-05-2013, 07:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бареков каза на гражданите, че за хала им са виновни "тези, които говорят за манафи, педали и капути

Яйца и чаши хвърчаха вчера по време на предизборните дебати по ТВ7 и Нюз7, излъчвани от столичния площад "Св. Ал. Невски". Първо от публиката замериха с яйца кандидат-депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров. Второто яйце го улучи в лицето и той слезе от трибуната, докато хората викаха "Довиждане". Димитров се ядоса на тв водещия Николай Бареков и с думите "Ти нормален ли си, бе!" хвърли в краката му порцеланова чаша.

"Ненормален съм и капут, ако това е цената да застана на ваша страна - отговори Бареков. - Аз го направих. Направи го и телевизията, която представлявам." Той каза на гражданите, че за хала им са виновни "тези, които говорят за манафи, педали и капути". "Хора, които са се докарали до такова интелектуално положение, е нормално да докарат и народа до това положение. Неговите лидери накараха този народ да се мрази като кучета, каза по адрес на Доброслав Димитров журналистът. "За мене това са хора, които сеят само омраза и ще пожънат бури след няколко дни", прогнозира Бареков. Той обяви, че ще съди Димитров до дупка. Бареков разкри още, че полицията в София е отказала да охранява обществения ред по време на последното преди изборите живо предаване от турнето "България избира" на TV7 и NEWS7.

По-рано симпатизантите на ГЕРБ напуснаха площада. Бившият депутат от ГЕРБ не вдигаше телефона си. Партията обаче излезе с позиция: "Свободната" телевизия премина всички граници в опитите си да се включи активно в подкрепа на определени политически сили. Моралът на "свободния" журналист е нравствена категория, която няма как да си купиш, нито да откраднеш от някого."
В текста няма имена. В края пише, че ГЕРБ "абсолютно свободно прекратява медийните си участия в "свободната" телевизия".