8 май: Да разчистим.... и сметките

Хороскоп

07-05-2013, 23:59

Снимка:

Plovdivutre

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Май - празници, затъмнения, сензационни разкрития

Сезонът на затъмненията

Слънце в Телец, Луна в Овен -Телец

Астрологична картина на деня - 8 май

В първата половина на деня Луната ще се опита да ни намекне, че от време на време е нужно да си отдъхваме...поне от земните дела. За да можем да почетем, да се поразходим, да подредим мислите си, да останем насаме със себе си, за да дадем възможност на съзнанието да обработи натрупаните до момента информация и преживявания, а защо не и да се погрижим да душевния си комфорт и духовното си развитие.

Нека прекараното време в уединение не ви тежи на съвестта. Поради твърде голямата разсеяност ежедневните дела ще се движат бавно, а в деловите среди повечето хора просто ще си бъбрят, вместо да се ангажират с последни действия. Дори покупките могат да се окажат неуместни и нищо чудно ако изберете днешният ден за пазар да се приберете у дома с куп непотребни вещи. Поне до обяд.

В следобедните часове "ще слезем на земята", а който пожелае дори може да се вкорени. Настроението ще стане съвсем прагматично , без "излишни лирични отклонения". Битовият комфорт, материалните условия и финансовите взаимоотношения, настойчиво ще привлекат вниманието ни...до степен на обсебване, бих казала, тъй като това са темите на предстоящото Слънчево затъмнение. Засега, то ще проявява ефекта си най-вече като ни напомня за неизплатени сметки и дългове и ни приканва да се освободим от излишъците в живота си. Не чакайте втора покана!-тя може рязко да измени условията на позната ви реалност.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за работа в усамотение и финализиране на текущи дела. Постарайте се съвсем дипломатично да игнорирате всяко ново предложение за работа или съвместен бизнес. В най-безопасния случай ситуацията ще се развие не така както сте мислили или просто ще вложите надеждите и енергията си в безперспективни начинания. В най-лошия, това приключение може да ви доведе до финансов колапс и задължения с които трудно ще се справите.

Здраве, хранене и красота
Жизнените процеси в поднебесния свят вече се движат към мъртва точка и би било добре да пестим както ресурсите така и силите си. Още повече че в дните около затъмненията обикновено се наблюдава влошаване на симптомите по текущи и хронични заболявания, както и внезапно възникващи здравословни кризи. В особена степен това се отнася за по възрастните хора и тези които са боледували продължително време.

Подхранващите грижи вече имат съвсем краткосрочен ефект но можете успешно да почиствате кожата за да я подготвите за новия жизнен цикъл. Полезни и необходими за здравето и красотата са масажите и водните процедури. Ефективно ще бъде премахването на нежеланото окосмяване и оформянето на веждите. Погрижете се за кожата около очите.