Разкриват любовница, ако укриваш данъци

Най-доброто от печата

07-05-2013, 08:07

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Засичат по ЕГН покупки за над 30 000 лева

Богаташите, които крият данъци, може да имат и семейни проблеми. Причината за това е, че при ревизиите на заможни хора, чиито имоти и коли не отговарят на официалните им доходи, данъчните често проверяват и дали са правили скъпи покупки, например на бижута и часовници.

Така в хода на ревизията на светло може да излязат пикантни подробности за живота на милионерите. Информация за скъпите подаръци данъчните може да получат от дневниците за покупките и продажбите, които всеки месец подават в НАП регистрираните по ДДС търговци.

В дневниците се описва всяка сделка, а понякога при даване на гаранция или фактура от страна на търговеца се пише и името и ЕГН на купувача. Всеки месец НАП получава около 30 млн. записа за реализирани продажби, но информацията е дигитална и по ЕГН на проверявания богаташ лесно може да се види дали е харчил например над 30 хил. или над 50 хил. лв. за скъпи покупки.

Така в хода на ревизията данъчните може да установят дали заможният българин е купувал подаръци на любовницата си. Много често при такива покупки се използват кредитни карти. А в хода на ревизията данъчните може да поискат падане на банковата тайна, което веднага ще разкрие за какво е харчил парите си милионерът.

След връзването на касовите апарати с НАП данъчните лесно може да получават и справки за продажбите на дадени търговци за суми над определен праг.

Така може да се провери например кои търговци на бижута са продали накити за над 30 000 лв. Но най-често информацията за продажбите се проверява в хода на ревизии на хора с коли и имущество, които не отговарят на официалните им доходи.