Дете се бори за живота си след системен домашен побой

Общество

07-05-2013, 07:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Приемната му майка го разкарва по лекари, след като истинската го е пребивала

Дете е прието в кома в "Пирогов" след системен бой часове преди Великден.

Двегодишният Анджело е настанен в детската реанимация в неделя по обяд и вече трето денонощие лекарите се борят за живота му. Изследванията със скенер са констатирали хематоми и тежко мозъчно сътресение.

Детето е отглеждано от приемна майка в Козлодуй. Според специалистите от Агенцията за закрила на детето обаче тя се грижи много добре за него, а уврежданията му са от близките в дома, където е живеел преди това с родната си майка. Анджело има още шест братчета и сестрички и доскоро бил с тях в Монтана, но самотната му майка не можела да се грижи за всички. За Анджело и 4-годишната му сестричка били намерени приемни майки в Козлодуй. Жената, която започнала да се грижи за момченцето, веднага тръгнала с него по доктори.

Детето страдало от жестоко главоболие, често пъти стенело и си блъскало главата в стената. След като приемната майка завела Анжело в "Пирогов", там лекарите установили, че има мозъчно сътресение. Въпреки прегледите обаче състоянието на Анджело обаче не се подобрило и на 20 април той получил гърч. Заради почивните дни приемната майка успяла да вземе час едва за 7 май, но детето не издържало дотогава.

Точно на разпети петък Анжело припаднал и още в Спешния център в Козлодуй изпаднал в кома. Състоянието му не се подобрило и той бил докаран до "Пирогов".

Полицията в Козлодуй е започнала разследване за малтретиране на дете. Предполага се, че то е било бито не в Козлодуй, а в Монтана от собствената си майка, и приемната го е взела с тежки увреждания.