7 май: Бързи, смели, сръчни

Хороскоп

06-05-2013, 19:00

Снимка:

Barcroft Media

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Май - празници, затъмнения, сензационни разкрития

Сезонът на затъмненията

Слънце в Телец, Луна в Овен

Астрологична артина на деня - 7 май

Първия следпразничен ден, ще бъде подкрепен от горещият ентусиазъм на огнената стихия, която ни дарява с енергия и ускорява развитието на процесите. От новолунието ни делят по малко от четири дни обаче, а и то ще бъде съпроводено със Слънчево затъмнение, поради което новите начинания могат да се окажат не само неуспешни, но и опасни. така че независимо от високата скорост, днес а и  до края на седмицата е по мъдро да се концентрираме в приключването на дела и взаимоотношения от миналото, да изпълним обещанията и ангажиментите си, за да не ни тежи отговорността по тях, да върнем дълговете си-морални и материални.

Съвсем успешно можем да използваме Луната в Овен, която ни дарява с физическа сила и издържливост за да свършим най-после онова което сме отлагали, именно заради трудоемкостта и физическите усилия необходими за реализацията. Например ремонтни дейности, основно почистване на дома, разместване в офиса, подреждане на мазета и килери или прекопаване на градинката пред блока. Вършете си работата по възможност сами без да разчитате на взаимодействие с околните. Раздразнителността днес няма нужда от специални поводи. Прекалената настойчивост и опитите да наложим волята си със сила например, могат да станат повод за конфликти, произшествия и травми.Бъдете внимателни при шофиране!

Работа и бизнес
Енергичността днес ще ни съдейства да се настроим бързо на работна вълна и това е добре, тъй като ефективното време е ограничено. Побързайте до обяд да приключите със спешни и неотложни дела. Те със сигурност не са малко, а във втората половина на деня това ще ви се удаде по-трудно.

Здраве, хранене и красота
Денят е свързан с обмяната на веществата и е благоприятен за водни процедури и пречистване на организма и кожата. Най-удачният ден за отстраняване на бенки, брадавици, мазоли и израстъци по кожата, както и за заличаване на татуировки.
В менюто е желателно да бъдем умерени, а при приготвянето на ястията да се използват повече подправки. Най-полезни са черният пипер, куркумата и кардамонът. Те ще балансират работата на храносмилателната система. Полезни са също така зеленчукови супи, стига да не бъдат консумирани за вечеря.