Българка в Кралството се бори за детето си

Свят

05-05-2013, 10:24

Снимка:

Монитор

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Малката Меган ще бъде отнета от майка й Елисавета, въпреки че жената няма вина

Бебето на българка, която живее във Великобритания, е на път да бъде осиновено, след като местните власти отнемат детето заради неморално поведение на бащата.

Социалните са взели от майката Елисавета Попова едногодишната Меган, тъй като мъжът й, бащата на детето, гледал порно с деца пред бебето. Сега Елисавета има право само веднъж на четири седмици да вижда момиченцето, което е настанено в приемно семейство.

Елисавета и мъжът й се разделили, тъй като тя го спипала да гледа порнографски материали с деца в интернет. Майката споделила случилото се с акушерка, която на свой ред алармирала социалните. Те казали на Елисавета да не се вижда с мъжа си. По думите й обаче той я изнудил, заплашил дори със самоубийство, а после в съда казал, че тя дошла да го навести.

Така социалните работници преценили, че Елисавета излага детето си на риск. Те издали и негативен доклад, според тя не може да се грижи за Меган. Последната среща на Елисавета с бебето й преди осиновяването ще бъде на 11 юли.

Отчаяната майка зове за помощ, а хиляди българи я подкрепиха във Facebook. В социалната мрежа вече е създадена група "Да помогнем на Меган да се върне при майка си", която вече има 10 400 членове. Организира се и протест в защита на Елисавета и Меган.