Абитуриентите на 2013-а бягат от чалгата, насочват се към Кан

Бургас Лайф

04-05-2013, 11:00

Снимка:

facebook.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Родни дизайнери категорични, времето на кича си отива

Все по-елегатни и изчистени ставали моделите на абитуриентите в навечерието на майските празници – баловете. Според родните дизайнери започвала постепенно да се налага визията тип холивудска звезда от червения килим или от филмовите награди в Кан.

Най-предпочитаните цветове за завършващите били белият, бежовото, пастелните цветове и виолетовото. „През последните две години се наблйдава и тенденция да се търсят по-практичните модели, които могат да влязат в употреба и след балната нощ, а също прави впечатление че масово децата бягат от черното”, коментира  Живко Аатанасов, който от тази година ще се състезава с водещи дизайнери в САЩ.

При момчетата, които били далеч по-слабо ориентирани в строгите и официални облекла започвала да се търси смелата визия тип „Том Форд”, а най-модерен за сезона бил неаполитанския стил. Той изисквал по-тесни сака и панталони, както и намаляне на дължината. Къси сака, по-къс вариант на класическа риза и обрана линия. Цветовете при мъжете варират от класическо черно, до изляцо бяло, а фишуто на врата измествало класическата вратовръзка.

При младите дами пък дължината се качвала все по-нагоре, но класическата дълга рокля с прибрано деклоте и гръб на показ си оставала най-предпочината.  Клишето корал, аквамарин и тюркоаз си оставал повече в спортно-елегантните облекла, но не и в балната рокля, а цветните камъни и ярки аксесоари вече са отдавна в историята, смята дизайнерът.