Засилен трафик към Гърция

40 000 души са преминали границата само за изминалото денонощие

Над 10 000 автомобила и повече от 40 000 души са преминали през граничните пунктове на българо-гръцката граница за последното денонощие. Това сочат данните на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян, оповестени от директора Бойко Божков.

От началото на почивните дни до обяд на 3 май границата в двете посоки са преминали над 50 000 МПС-та и над 160 000 души.

И днес, както и в предходните почивни дни, най-натоварено е на ГКПП "Кулата – Промахон", като там преминалите представляват 2/3 от общия пътникопоток. Освен това днес е първият неработен ден в Гърция за Великденските празници. За вътрешните полети, както и за фериботите, билетите свършиха. Няма свободни места и за извънредните полети, както и за допълнителните фериботи, които бяха пуснати за празниците. Днес в цялата област Солун полицаите масово проверяват за изправността на автомобилите и спазването на правилника за движение. Налагат и много високи глоби, предаде "Фокус".

От началото на почивните дни до момента няма констатирани нарушения по пропускателната дейност и затруднения при преминаването на гражданите през граничните пунктове.