Самозапалилият се от Смолян на ръба

Животът

03-05-2013, 10:51

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пациентът е в безсъзнание, направени са му облекчаващи разрези

Остава критично състоянието на 47-годишния мъж от Смолян, който се самозапали, съобщиха от пресцентъра на Университетска болница, където е настанен пациентът. Няма подобрение на състоянието му от вчерашния ден, уточнява Радио „Фокус“ - Пловдив.

За пацинетът се полагат всички необходими грижи и лечение с медикаменти. Все още е в безсъзнание. Направени са му облекчаващи разрези, за да може да диша. Продължава да бъде на апаратна вентилация. Към момента ще остане в реанимацията.

Мъжът се самопали в сряда на 1 май. В 11 часа на тел. 112 е съобщено за бягащ горящ мъж в Смолян на ул. „Родопи”. Незабавно на мястото са изпратени екипи на бърза помощ, пожарна и полиция. Установено е, че 47-годишен мъж се е самозапалил на ул. „Рада Казалиева” в кв. Горно Райково на града и побягнал в посока площад „Св. Неделя”, където паднал на земята и бил загасен от хора от квартала.

Смолянчанинът се е залял с бензин, запалил се, и пробягал около 50 - 60 метра, след което хора от кв. Райково, са го загасили с помощта на пожарогасители. Той бе приет в болницата с 85 % изгаряния.