"Висящи" козунаци и яйца за Великден

Млади майки запретнаха ръкави, ще помагат на нуждаещите се

Млади майки подеха инициатива за висящите продукти и организират чрез социалната мрежа Facebook раздаването на висящи яйца и козунаци, пише БТВ.

Идеята дошла на Златина Станкова - работила в хранителен магазин и се срещала с хора, които преживявали само с хляб. Според нея силните трябва да помагат на по-слабите хора.

"Смятам, че в България има страшно много силни хора, които помагат на слабите и не е задължително те да са в медиите. Това за мен също е момент да се случи чудото българите да повярваме, че ние сме качествен народ, че можем, че ще успеем да се справим," обясни тя.

Кристина Милтенова е познато лице от протестите на майките за по-високо майчинство. Тя казава, че няма много пари, но не вижда какво му е сложното "да се купят едни яйца и едни бои."

Заедно с енорийския свещеник жените решиха да раздават яйца и козунаци в църковния двор на Възкресение, за да се спазят каноните. Отец Марин Стоилов приветства идеята на двете майки. "Дай Боже да стане и традиция за в бъдеще да можем с едно сърце и с една душа да славим Бога и да помагаме от душа и сърце," казва той.

Местният храм "Свети Николай" също се включи в инициативата с пари.

Инициаторите на кампанията призовават всеки, който може на Великден, да отиде в храм по свой избор с яйца и козунаци за нуждаещите се. Най-подходящото време за това е между 9:00 и 11:00 часа сутринта.