Великден с кулинарна изложба

Животът

01-05-2013, 18:39

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Бивша мис спечели конкурс за кулинарни умения

Тържество в Дома на културата в Гълъбово се даде началото на Великденските празници.
Като част от тържеството бе направена кулинарна изложба, с конкурсен характер. На нея се представиха специалитети и украси, различни, питки, баници и козунаци, подходящи за една великденската трапеза.


Всяка година в това състезание се включват по-възрастните жени от общината и жените от различните пенсионерски клубове. Те са изявени майсторки в кулинарията и тази надпревара бе истинско предизвикателство за тях.


По- интересното тази година обаче, бе едно по- специално участие. Една от младите майки на Гълъбово – Анелия Мирчева, реши да се престраши и да изяви кулинарните си способности.  Анелия е на 27 години, а детенцето и е почти на 2. Хората от Гълъбово я познават, като усмихната и лъчезарна, а някои си спомнят, че тя спечели и един от конкурсите за красота в града. Журито, което оценя ястията бе изключително впечатлено от нейното уникално на вкус великденско, козуначено руло с орехи и стафиди. Анелия сподели, че кулинарията и е страст, и когато е видяла обявата за конкурса не се поколебала да се запише за участие. Младата майка, сподели още, че за нея е било чест да се състезава в подобен конкурс, понеже останалите участнички са с повече стаж и опит в кухнята. Анелия подкани нейните приятелки и други млади майки от Гълъбово да се включват и да участват активно в подобни мероприятия, и сподели, че е убедена, че ще има какво да покажат.