Подаръци за Великден? Защо не

Пловдив Лайф

01-05-2013, 15:59

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изненадайте любимите си хора! Ето няколко предложения

Не може празникът на празниците, денят, в който семействата отново се събират след далечната Коледа, да мине без подаръци. Особено за най-малките – нетърпеливите малчугани!

Ето няколко идеи за подаръци, с които, заедно с обагрените яйца, да изненадате и зарадвате любимите хора на Великден.

Едно изискано предложение - порцеланово или инкрустирано яйце – кутийка за бижута в стил Фаберж. Този красив подарък радва окото и доставя естетическа наслада и на този, който подарява, и на този, който получава подаръка.

Любимата жена ще се зарадва и на бижута с форма или елементи на великденски символи. Това е един нежен аксесоар за всяка дама, който може да бъде допълнение както към ежедневния тоалет, така и към празничния.

Картина или икона с библейски сюжет е великолепен подарък -  не само за ценители, а и за всички, които обичат изкуството.

Яйце с изображение на икона също е класически подарък, който ще впечатли и зарадва всеки християнин.

Добра идея е и книга за малчугана и цялото семейство с развлекателно описание на библейските събития. Да запознаем децата с вселената на библейските истории е чудесен начин да обогатим познанията им, да провокираме у тях интерес и обич към книгите, да стимулираме у тях духовното развитие.

Бонбониера във формата на яйце, пълно с шоколадови бонбони пък е съблазнителен подарък за малки и големи лакомници. Много радост ще донесат и огромните шоколадови яйца, зайчета и петлета. Кой не би се изкушил да си чупне от ушето на шоколадовия заек със златна глазура или да надникне в изненадата, скрита в шоколадовото яйце.

За домакинята пък може да подберете великденски кактус или както още е известен у нас – великденче. Това е много атрактивно растение с дълъг период на цъфтеж и прекрасен подарък за любителите на цветята.

Дамите ще се зарадват и на шарена украса за масата, а керамичните фигурки с изображения на пилета, патета, зайчета, кокошки или яйца винаги са желани подаръци.

 

Източник ladyzone.bg