Осма жива факла горя в Смолян

Пострадалият е с опасност за живота

Мъж се самозапали в Смолян пред супермаркет.

Венцислав Козарев, на 48 години, е посегнал на живота си заради лична драма. Мъжът се залял с бензин и се запалил пред погледа на съпругата си, с която са в развод.

Инцидентът станал пред един от предизборните партийни офиси в кв."Райково", където работи съпругата му. До отчаяната стъпка се стигнало след като вчера двамата са били на делото си за развод.

Според разкази на очевидци мъжът е побягнал на около 50 метра по улица в квартала и е получил изгаряния по тялото от кръста надолу.

Козарев е постъпил в болницата в стабилно хемодинамично състояние, с опасност за живота и 80% изгаряния.

Bulgariautre.bg припомня, че това е осми случай на самозапалил се човек за тази година.

Първият бе на 26-годишния Траян Маречков, който се самозапали в центъра на Велико Търново и загина от тежките поражения по тялото му.

Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна.

53-годишният Венцислав Василев, баща на пет деца, се самозапали в сградата на община Раднево.

Четвъртият случай бе на 13 март, когато 52-годишният Димитър Димитров се запали пред президентството. Състоянието му остава тежко, въпреки че вече диша самостоятелно.

На 14 март беше открит овъгления труп на 45-годишната Даниела от Пловдив. През нощта младата жена отишла сама до Джендем тепе, заляла се с бензин и се подпалила. Това е бил нейният протест срещу проваления й живот, депресията и безсънието, от което страдала от години.

Шестият случай беше на самозапалил се 59-годишен миньор в Бобов дол, понеже бил съкратен от работа. Той полял главата си с бензин и драснал клечката пред сина си.

Седмият бе 41-годишен мъж, самозапалил се на стадиона в силистренското село Ситово.