Меркел: Икономиите и растежът могат да съжителстват!

Най-доброто от печата

01-05-2013, 08:23

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тя проведе лични разговори с новоизбрания италиански лидер

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в присъствието на италианския премиер Енрико Лета, че не вижда противоречие между бюджетната дисциплина и целта да се постига икономически растеж.

"За нас в Германия бюджетната консолидация и растежът не си противоречат", обяви Меркел на пресконференцията преди личните си разговори с новоизбрания италиански лидер.

Вчера министър-председателят обеща, че обърне политиката на икономии, която предшественикът му Марио Монти започна под егидата на германската си колежка. "Италия умира от съкращенията. Политиките за насърчаване на растежа не могат да чакат", изтъкна политикът във встъпителната си реч пред парламента, предаде БГНЕС.

От друга страна той гарантира, че ще поеме отговорност и ще се оттегли от поста си, ако реформите, които планира да предприеме, не се увенчаят с успех до 18 месеца. "Единственият възможен изход е успехът. След 18 месеца ще направя равносметка дали реформите са се увенчали с успех. Ако това не е станало, ще поема последиците", подчерта Лета.