ДПС събра християни и мюсюлмани за Цветница край Кукленския манастир

Мисия Пловдив

28-04-2013, 18:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Петя Раева направи обиколка на Стария Пловдив, среща се с активисти на партията

В слънчевия неделен ден стотина християни и мюсюлмани се събраха на пролетен пикник и посрещнаха заедно светлия празник Цветница на поляните край Кукленския манастир. Пикникът бе организиран от пловдивските водачи на листата на ДПС.

Хората се радват на хубавото време и празнуват заедно. Така забравят за недоимъка и мъките, които ги тревожат в живота. Трябва да използваме лъча светлина, за да зарадваме душите им. Хубаво е да сме заедно на нашия християнски празник Цветница. Бях на църква, взех си върбички и дойдох да празнувам. Ние сме едно цяло - християни и мюсюлмани, заяви Петя Раева, водач на пловдивската листа.

По-рано през деня тя събра младежи от район "Северен" на Античния театър, където се проведе кратък семинар на тема " Човешки права и мястото на малцинствата в обществото" След това младите симпатизанти на ДПС посетиха културните забелевителности в града.

Преди официалното закриване на предизборната кампания ще се проведе благотворителен базар в помощ на детенце с гръбначно заболяване. Събраните средства ще отидат за операция на детето.