Баби и дядовци вече са на „ти” с Фейсбук

Животът

28-04-2013, 15:25

Снимка:

facebook

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

85-годишен рекордьор

Пенсионерите вече активно ползват интернет, пише лондонският в. „Дейли експрес”, позовавайки се на резултати от проучване, направено във Великобритания по поръчка на доставчика Plusnet, съобщава БТА.

Данните от допитването сочат, че 41 процента от хората над 65-годишна възраст използват Фейсбук, а впечатляващите 84 процента пазаруват онлайн.

Три четвърти от анкетираните пенсионери споделят, че се чувстват по-млади, когато използват интернет, докато 65 процента твърдят, че не могат да живеят без него.

"Наистина е окуражаващо да разберем, че хората над 65 години са "в час" с интернет. Няма никаква причина човек на определена възраст да смята, че не може да се възползва по най-добрия начин от съвременните технологични възможности", казва изпълнителният директор на Plusnet Джейми Форд.

Един от най-известните възрастни потребители на интернет във Великобритания е комикът и телевизионна знаменитост сър Брус Форсайт. 85-годишният Форсайт наскоро сподели, че обича интернет и редовно пазарува онлайн заради изгодните сделки.

Ветеранът е горд собственик и на айпад, благодарение на който се чувства по-млад. И докато се увеличават възрастните хора, за които интернет не е чужд, данни от Националната статистическа служба показват, че в тази насока все още предстои да бъде изминат дълъг път. Ново проучване разкри, че във Великобритания има 5,2 млн. души над 65-годишна възраст, които никога не са използвали интернет.