Седмицата: Сатурн изпитва силата на характера и жаждата ни за живот

Хороскоп

28-04-2013, 14:26

Снимка:

John Connor/Press Associates

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълнолуние в Скорпион: Между искам и трябва

Сезонът на затъмненията

Астрологична картина на периода 29 април - 5 май

Предпразничното очакване и суета са подходящ и здравословен източник на спасение от суровите предизвикателства, които живота ни поставя в момента . Малцина обаче ще бъдат онези които ще могат да се възползват с лекота от тях.

В първите дни от седмицата все още ще възстановяваме емоционалния дисбаланс породен от лунното затъмнение и ще усещаме тежестта на Сатурновите ограничения. Рязкото понижение на физическия и психическия тонус не са просто ефект на пролетна умора. Вероятно сте се сблъскали с липсата на поддръжка от околните, неприятното усещане за изолация или сериозните ограничения на материалната реалност. Възможно е също така да се е наложило да се справите с тежки задачи разчитайки само и единствено на себе си. Психологическата и реалната самота са обичайни явления напоследък, поради неочаквано суровите позиции на хора на които сме свикнали да разчитаме, непредвидени откази, множество изпитания и неблагоприятни външни обстоятелства. Ако разпознавате собствената си житейска ситуация в това описание, вероятно вече сте на път да се отдадете на апатията и безразличието и...да вдигнете ръце от живота. Не бързайте да го правите защото вероятно вие сте сред печелившите, току що издържали годишен зрелостен изпит. А отказът на живота да ви съдейства, всъщност цели да пробуди собствената ви жажда за живот и стремеж за себе-изразяване.

Затова през тази седмица не пропускайте случай да демонстрирате силата на характера си. Самотата и уединението със сигурност са ви дали възможност да погледнете дълбоко в себе си, да ревизирате потребностите и самооценката си и въз основа на това, да изградите една съвсем нова линия на поведение, адекватна на настоящата ви идентичност. От тук насетне е нужно да бъдете единствено последователни и методични . Може би именно липсата на тези качества досега била препятствието към желания ръст и развитие. Непоследователността е главния недостатък на тази седмица и причина за неуспехи, загуба на присъствие на духа и кастриране на ентусиазма.

В навечерието на празниците, най-после ще можем да почувстваме облекчението от това, че сме оставили трудностите зад гърба си. В един по-алегоричен смисъл всеки от нас ще преживее собственото си възкресение. Почивните дни ще ни дадат възможности да се насладим на приятно и ненатрапчиво общуване и вдъхновяващи кратки пътешествия. Не робувайте на планове и уговорки-последвайте интуицията си, когато взимате решение по какъв начин да ги прекарате.