Стрелба пред сградата на правителството в Рим

Свят

28-04-2013, 13:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Двама карабинери са ранени, нападателят е арестуван

Мъж откри стрелба по карабинерите пред сградата на италианското правителство – двореца Киджи в Рим. Това става в момент, когато новият кабинет на премиера Енрико Лета полага клетва в президентския дворец Квиринал, съобщава телевизия "РАИ Нюз 24".

Медиите съобщават, че са чути шест-осем изстрела. Двама карабинери, охраняващи двореца Киджи, са ранени. Един от тях е ранен в гърлото и неговото състояние се оценява като много сериозно. Вторият страж на реда е получил лека рана в крака.

Агенция АНСА съобщава, че мъжът, открил огъня, също е ранен и веднага е арестуват от правоохранителните органи. Става дума за човек, носещ костюм. Той напълно безпроблемно се е приближил до карабинерите, които са охранявали площада пред сградата на правителството. По всичко личи, че изстрелите са произведени от пистолет с малък калибър.

Президентът Джорджо Наполитано и членовете на новото правителство вече са информирани за инцидента.

Един от лидерите на Демократическата партия Енрико Лета по-рано тази седмица беше натоварен от президента да състави правителство след продължилата няколко месеца политическа криза. Бета представи вчера състава на новия кабинет на президента.