За празниците: 700 000 се изнасят

Най-доброто от печата

28-04-2013, 08:44

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Софиянци бягат от жегите в Гърция и по нашето море

700 000 софиянци се спасяват от жегите далеч от града. 200 000 столичани вече запрашиха по магистралите, отчетоха от КАТ. "Българите, които обединиха уикенда с предстоящите празници до Гергьовден, тръгнаха към Гърция още в петък. Част от хората са си пуснали отпуска за 29-и и 30-и април и така са си организирали 10-дневна ваканция", коментираха от Пътна полиция. Следващият пик в автомобилния трафик ще бъде във вторник следобед и сряда сутринта. Тогава нова вълна автомобили ще тръгне по пътищата ни към морето. От КАТ-София очакват тогава столицата да напуснат поне 500 000 души. 
Патрулите са утроени и правят сефте на новите 250 таблета. "Няма да пречим на движението с излишни проверки", обещаха униформените.

Близо 200 000 софиянци се изнесоха вчера от столицата, отчетоха експертите от столичния КАТ. Колоните с коли започнаха да напускат града основно през подходите към двете магистрали "Тракия" и "Хемус" - Цариградско и Ботевграско шосе. По-малък е бил потокът на юг, но опашките от автомобили към Благоевград и Кулата са започнали още от петък следобед. "Българите, които обединиха уикенда с предстоящите празници до Гергьовден, тръгнаха към Гърция още в петък. Част от хората са си пуснали отпуска за 29 и 30-ти април и така са си организирали 10-дневна ваканция", коментираха от Пътната полиция. Вчера пък голяма част от автомобилния трафик се насочи към провинцията - Пловдив, Бургас, Варна, Плевен.
На изхода на София обаче водачите бяха посрещнати от огромна тапа заради строителство на удължения участък на автомагистрала "Хемус".
Заради това движението е пренасочено само в едното платно и придвижването бе силно затруднено.