Станишев – генераторът на "СРС гейт"

Цветан Цветанов твърди, че не съществува паралелна структура на МВР

Цветан Цветанов обяви в Димитровград, че ГЕРБ и лидерът й Бойко Борисов са жертва на скандала с подслушванията.

"Това е сценарий, който се повторя, когато идват избори и винаги политическите ни опоненти започват да работят по тази тема", смята той.

По неговите думи лидерът на БСП Сергей Станишев е генератор на този скандал.

"В момента можем спокойно да кажем, че Станишев - защото той е генераторът на целия този скандал, който започна от самото начало, до това, което видяхме от вчерашното изнасяне на тези записи, че всъщност жертва е партия ГЕРБ и жертва е лидерът на партия ГЕРБ, и всички в партията", убеден е бившият МВР шеф.

Цветанов призова опозицията да каже дали толерира подобно поведение и такава "компроматна война".

"Аз мога да кажа, че ние няма да паднем на това ниво и затова ние продължаваме кампанията си по начина, по който сме я планирали от самото начало", отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него не съществува паралелна структура на МВР в страната, но има много фирми и бивши служители, които - под една или друга форма, са решили, че "това е начинът, по който могат да си изкарат някой лев".

Цветанов отбеляза, че такава специализирана техника за подслушване е достъпна на пазара.

Той смята, че въпросът, който трябва да бъде изяснен, е дали има нарушени човешки права при подслушването.

"Тук вече мога да кажа, че когато нещо се използва незаконно, нещо, което ти нарушава конституционните права, смятам, че трябва веднага да се предприемат съответните действия, които да доведат до излизане на цялата истина - кой е този, който го е поръчал и кой е този, който го е реализирал. Защото на тази среща са били трима човека", настоя Цветан Цветанов.