Задкулисен СРС сценарии съзря Томислав Дончев

Политика

27-04-2013, 13:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според него със скандала се прави подмяна на въпросите, които вълнуват обществото

"Има нещо дълбоко нередно в 21 век, в държава членка на ЕС, министър-председател, дори да е бивш, да бъде подслушван в дома си, това е сценарий от най-мрачните години на комунизма".

Това заяви ексминистърът по управлението на европейските фондове Томислав Дончев в предаването Факторът "Кошлуков" по TV7.

Той уточни, че разчита прокуратурата да разплете случая докрай, за да се разбере дали записът е автентичен и кой е отговорен за него.

"Имам органична непоносимост към задкулисните сценарии", отсече Томислав Дончев.

За него използването на специални разузнавателни средства има място единствено при разследването на престъпността при строгото спазване на закона. Възможно е те да бъдат приложени и към министър, ако има данни, че е извършил нещо нередно, смята Томислав Дончев.

Той намира, че "поредната сензация" с подслушването от последните дни ще окаже "някакъв ефект" върху предизборната надпревара за 12 май, макар че "в момента не съществува нито доказателство, нито обвинение срещу Цветан Цветанов".

Като водач на листата на ГЕРБ в Габрово Томислав Дончев е убеден, че със скандала за подслушването се прави подмяна на основните въпроси, които вълнуват българското общество.

"Същественият въпрос е как икономиката да расте и да има повече инвестиции", подчерта той и допълни, че при втори мандат ГЕРБ ще постигне по-голям икономически растеж.