След раздяла...

Животът

26-04-2013, 19:35

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Свалете розовите очила и дайте смело напред

Ако с вашата до скоро “голяма любов”, сте решили да поемете по различни пътища и сте се разделили, можете да се окажете по средата на пътеката осеяна с доста мъка и страдания. Стореното, сторено. Факт е, че път назад няма. Единственото, което можете да направите е да се поучите от натрупаният опит, за да не повтаряте същите грешки в бъдеще. Сп. Пудриера ви предлага няколко въпроса, които да си зададете след като скъсате с половинката си, и които може би ще ви помогнат по-бързо и безболезнено да затворите тази глава от живота си.

Разводът или просто една раздяла обикновено са последвани от редица неприятни и болезнени случки. Кавги, конфликти или пък ужасяваща тишина и липса на комуникация са само една малка част от първите знаци за това, че нещата се разпадат.

Въпрос  1: Правила ли сте излишни компромиси?

Любовта определено е сляпа. Дълбоките чувства могат определено да замъглят погледа ви над различните ситуации. В дадени моменти дори сте била готова да направите компромис, само и само, за да задоволите исканията на партньора си? След като обаче свалите розовите очила може и да осъзнаете, че вашите интереси в крайна сметка са по-важни от тези на любимия ви. Ако това е бил случаят с вашата връзка, вземете си бележка.

Въпрос 2: Можехте ли да промените нещо във връзката си?

Това е много деликатен въпрос, но е във ваш интерес да си отговорите. Така ще можете да продължите напред в живота си. Бъдете тотално откровена към себе си и се опитайте да откриете допуснатите грешки и какво всъщност е довело връзката ви до самият й край. След като изброите основните неща и преосмислите ситуациите определено ще ви олекне.

Въпрос 3: Какво харесвахте в него?

Експертите съветват задължително да си зададете този въпрос! Става въпрос за канализиране на целият ви гняв в говорене и признание отколкото да задържите тази енергия в себе си и да я оставите да ви съсипе. Опитайте се да потърсите положителното у бившият ви партньор, защото такова определено има – все пак не сте се влюбила без причина, нали? Запазете хубавият спомен, така ще ви е по-лесно да го превъзмогнете.

Въпрос 4: Можете ли всъщност да си представите, че ще бъдете с този човек... завинаги?

Когато болката от раздялата все още владее духа и тялото ви, мъдро решение би било да спрете за момент и да помислите как нещата щяха да се развият, ако връзката продължаваше да съществува. Задайте си въпроса дали бихте била щастлива с този човек или всичко е било илюзия и намеренията ви не са били на 100%. Ако отговорът ви е “не”, обмислете предимствата на раздялата с този човек и продължете да търсите човека, с който бихте споделили бъдещето си.

Въпрос 5: Кой се промени радикално?

Ако при мисълта за някои от миналите ви връзки, ви става лошо, е време да преосмислите някои неща. Един от въпросите тук, който задължително трябва да си зададете е кой се е променил радикално – вие или той? Ако сте била вие, открийте причините за промяната и дали това е оказало влияние върху влошаването на отношенията с половинката ви. Ако е бил той, това също може да се окаже главната причина за неразбирателството в последствие.