Кръпката: Пеци сега е в райския оркестър

Имаше нови песни, които за съжаление не успяха да видят бял свят

Петър Гюзелев е образец за рокендрол дисциплина, човек, който не се поддаде на изкушенията на други видове музика, приятел, призна пред БГНЕС Васко Кръпката.

"Петър Гюзелев имаше нови песни, които за съжаление не успяха да видят бял свят, но се надявам, че сега ще бъдат повече пропагандирани и ще бъдат пускани по радиата, защото в крайна сметка за човек като Петър Гюзелев музиката е най-важното. Това са авторски песни за китарата, за любовта, за музиката, за рокендрола", разказа още той.

"През последните години покрай "Цвете за Гошо" имахме много емоционални взаимоотношения. Снощи в предаването ми по телевизия "Скат" ми гостува една група от църквата, в която той ходеше за хоби и изсвириха негова песен", каза Васко Кръпката.

"От една страна се радвам, че Петър Гюзелев се отърва, защото последните години от живота му бяха известна мъка. Другото нещо, което ми дава надежда е, че той сега е в райския оркестър с Джими Хендрикс, Джанес Джоплин, Георги Минчев и други и там свирят рокендрол", добави той.

Днес в дома си, след тежка борба с рака, издъхна китаристът на "Щурците" Петър Гюзелев.

След тъжната вест стотици потребители на социалните мрежи споделиха песни на "Щурците" и снимки на Пеци. Десетки написаха на страницата на "Щурците" във Фесбук: "Сбогом, Пеци! Вечен си!".

Преди шест години музикантът беше диагностициран с тумор в мозъка. През ноември миналата година лекарите съобщиха на близките му, че му остават 4 месеца живот. Независимо от тежката диагноза, големият музикант продължаваше да работи, имаше подкрепата на приятелите си и на цялата музикантска общност.