Би Би Си размени флаговете на България и Румъния

Това стана по време на дебат за имиграцията и след изказване на Найджъл Фараж против румънската престъпност

На фона на продължаващия дебат за източноевропейската имиграция във Великобритания някои българи и румънци губят търпение, особено след като Би Би Си обърка националните флагове на България и Румъния, съобщава "Хъфингтън пост".

По време на дебат за имиграцията флаговете на България и Румъния бяха разменени на показаната карта. Лидерът на Британската партия за независимост Найджъл Фараж заяви, че "Лондон и други части на страната преживяват епидемия от румънска престъпност".
Грешката бе направена в деликатен за двете източноевропейски страни момент.

Българите и румънците са обвинявани от властите на Албиона, че планират да се преместят във Великобритания "само за да искат социални помощи", когато и последните ограничения отпаднат през 2014 година.

Коментарите, публикувани под видеото в YouTube от дебата в предаването, показват нарастващия гняв на източноевропейците.

"Престанах да гледам в момент, в който видях, че те дори не познават знамената ни. Моля те, Великобритания, не се излагай. Харесвам те, но...това е просто обидно", пише Константин Коларов.

"Нормално ли е това? Имам предвид, изобщо не разбирам как някой може да има самочувствието за говори за икономиката и да изразява компетентно мнение, когато дори не познава националните знамена. Засрами се, Западна Европа...Върнете се в основното училище", гневи се Дария Райкова.

"Полагаме всички усилия, за да гарантираме точността на всички излъчвани кадри, но понякога се случват грешки. За съжаление в откъс от вчерашното предаване Дейли политикс беше използвана неправилна графика и се извиняваме на зрителите за грешката", заяви говорител на Би Би Си.