Цветанов действал под върховенството на закона и на Борисов

Опонентите на ГЕРБ са изнервени, а изявленията на Найденов са лични, смята бившият вътрешен министър

„От 2006г., когато започна изграждането на ГЕРБ,  всичко, което съм правил, съм го съгласувал с лидера и съм се ръководил от върховенството на закона”. Това заяви в Златоград заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, съобщава Фокус.
Цветанов отказа да коментира думите на Мирослав Найденов, че бившия вътрешен министър е подслушвал свои колеги от ГЕРБ, както и опоненти на партията, и затова трябва да слезе от политическата сцена. По думите му изявленията на Найденов са лични, в духа на кампанията, която водят някои политически партии.
Според Цветан Цветанов момента на избухване на скандала с подслушването не е избран случайно. "Анонимният сигнал беше подаден точно в началото на предизборната кампания", посочи той.
"Благодарение на усилията ни върнахме доверието на евроатлантическите ни партньори. Сега опонентите ни се изнервят, защото нямат какво да противопоставят. Затова се режисират сигнали като този и като "Буда", за който също моментът не беше избран случайно. Специални разузнавателни средства са били прилагани само съобразно закона", каза още Цветанов. По думите му исканията за СРС идват подписани от съдия при министъра.
"Всичко, което съм правил, съм го правил в интерес на държавата. Всичко, което съм правил, съм го правил за да разбием организираната престъпност", заяви още Цветан Цветанов.