"Мис Русия" счупи тъпомера и се отказа от короната

23-годишната красавица се чудела дали Земята се върти около Слънцето или обратното

Скандал разтресе Русия, след като най-красивата омъжена жена на годината Ина Жиркова се отказа от короната за "Мис Русия".

След като не успя да отговори на елементарни въпроси в телевизионно интервю, 23-годишната красавица се отказа от титлата. Тя не се сетила дали Слънцето се върти около Земята или обратното.

"Без съмнение е Слънцето...или може би Земята? Не знам", каза Ина.

Видеото с интелектуалните напъни на красавицата се превърна в истински хит в интернет и събра над 4,7 милиона гледания.

Излагацията на младата дама продължава, когато напористият журналист я пита дали е спечелила короната заради ерудицията си.

"Може би, защото опитвам да съм красива. Преди закуска обличам дълга рокля, гримирам се и си правя прическа", отговаря тя невинно.

Красивата брюнетка е съпруга на футболиста от руския национален отбор Юрий Жирков и е майката на две деца. Тя изпаднала в депресия след скандала и днес публикува открито писмо "до всички, на които Русия е скъпа", изтъквайки благотворителната си дейност.

"Искрено съм разочарована, че журналистите подминаха с мълчание добрите ми намерения, за да покажат реторичните си умения и да критикуват несъвършенствата на системата на конкурсите за красота", се казва в писмото, публикувано от всекидневника "Комсомолская правда".