"Лудо младо" от Васил Петров и Румяна Попова

БГ Музика

24-04-2013, 17:10

Снимка:

Diapason Records

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Двамата се събраха в интересен дует

Фолклорната певица Румяна Попова и джаз изпълнителят Васил Петров се събраха в неочакван дует. Двамата записаха и ще представят скоро песента "Лудо младо".
 
Добрепознатата композиция, дело на Атанас Бояджиев и Богомил Гудев, има съвсем различно звучене в новата си версия. Тази интерпретация съчетава по уникален начин фолклорните елементи с джаз, поп и рок мотиви. Аранжиментът е дело на Емил Бояджиев. За интересния саунд с техните виртуозни изпълнения допринасят също и музикантите Бисер Иванов (китара) и Митко Льолев (саксофон).

Идеята за този съвместен проект се появила преди доста време, тъй като Румяна и Васил са приятели от години. Те често имат общи изяви, а след това вечерта задължително приключва в някой пиано бар, където изпълняват песни от различни стилове. Те отдавна обсъждали желанието си да направят общо парче и в крайна сметка се спрели на "Лудо младо", която е една от най-обичаните песни от всички поколения българи.

Видеоклипът към песента „Лудо младо” в изпълнение на Румяна Попова и Васил Петров вече е заснет и ще се завърти в ефира на Фен ТВ след Великденските празници.