Учат имигранти на бг фолклор и история

Мисия Бургас

24-04-2013, 12:59

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Чужденците ще минат и курс по български език

20 имигранти ще минат обучение за запознаване с езика и културата на България. Това ще стане по проект между общините Бургас, Стара Загора, Ямбол и Сливен "Насърчаване на социално-икономическата активност на имигранти от трети страни на територията на Югоизточен регион".  

Освен бг език и култура и история имигрантите ще наблегнат и на курса "Гражданска ориентация". Обучението включва представяне на основните институции и организации, предоставящи социални и административни услуги, местно и национално законодателство. Акцент ще бъде поставен върху улесняване на достъпа до информация за представените в региона институции и възможностите за взаимодействие с тях. Част от модулите ще бъдат насочени към създаване на интерактивна институционална карта на страната и региона.

"Предприемачество и стартиране на бизнес" е посветен на законодателството и условията за стартиране на самостоятелен бизнес, икономическия потенциал на региона, възможности за финансова и институционална подкрепа, основни стъпки при стартиране на икономическа инициатива", обясниха от местната администрация. 

Особено внимание ще бъде обърнато на специфичните за региона културно – исторически характеристики. Водеща при изпълнението на проекта е Община Бургас, която има най-голям опит и административен капацитет.