Горанов: Ако не успеем да съставим кабинет, пак избори!

Санирането е сред основните приоритети на ГЕРБ за следващия парламент

„Ако не успеем да съставим правителство ще се ходи пак на избори. Не искаме да сме на всяка цена във властта”, обяви водачът на листата наГЕРБ за София област Владислав Горанов, по време на среща с жителите на Драгоман.

Той обясни,  че следващото правителство ще се състави много трудно.

„ГЕРБ ще е първа политическа сила, но трябва да има мнозинство, за да направим стабилно правителство,” заяви Горанов.

Санирането и енергийната ефективност са сред основните приоритети на партия ГЕРБ за следващия парламент, разбра се още от изказването на Горанов.

По думите му средствата за санирането ще се отпускат от банки под формата на заеми, но лихвите ще се поемат от държавата.

„След ремонтните дейности, използването на топлоенергията в жилищата ще намалее с 30-40% и ще станат битовите сметки по-ниски. По този начин ще имаме по хубави сгради и къщи дори и на външен вид, защото най-малкото ще бъдат и измазани” – подчерта Горанов.

На въпрос на жители на Драгоман - как ГЕРБ ще се справи с битовата престъпност в малките населени места - Владислав Горанов отговори, че се предвижда в тях да бъде въведено видеонаблюдение.

Според Горанов няма как да има полицаи във всяка община, защото това ще излезе твърде скъпо и икономически необосновано.

Пред жителите на града говори и кметът на Драгоман Андрей Иванов. Той обяви, че по време на управлението на ГЕРБ общината е подписала договори по линия на европейски проекти на стойност 16.2 млн. лв. Иванов похвали бившия премиер Бойко Борисов, че не е делил кметовете по партиен принцип. Андрей Иванов каза още, че най-големият проблем на Драгоман остава водоснабдяването, но че се очаква скоро той да бъде решен.