Вежди Рашидов обсъди реформата във висшето образование

Мисия Пловдив

23-04-2013, 15:43

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кандидатите на ГЕРБ посетиха Европейския колеж

Кандидатите за народни представители от партия ГЕРБ в 16 МИР Пловдив-град Менда Стоянова, Вежди Рашидов, Атанас Ташков, Илиан Иванов, Валентин Василев, Иглика Казанджиева и Александър Радев се срещнаха с академичната общност в Европейския колеж за икономика и управление.

Преподавателите поставиха най-актуалните проблеми във висшето образование и поискаха бъдещият парламент да гласува нов закон. Нелогично е да имаме право да обявяваме конкурси за доценти, но е и за магистри, заяви президентът на Колежа проф. Мариана Михайлова.

Раздаването на доцентски и професорски титли на килограм води до девалвиране на тяхната стойност, посочи Вежди Рашидов. Академичните среди сами трябва да подготвят бъдещия закон за висшето образование, а парламентът само да го гласува, смята третият в листата на народни представители в Пловдив-град Вежди Рашидов.

Когато говорим, че растежът на икономиката е наша основна задача, никога не изключваме като важен приоритет качеството на образованието, защото не може да развиваме икономика без образовани хора с теоретични знания и практически умения, подчерта Менда Стоянова. Реформата е болезнена, но ние имаме воля да я направим, допълни тя.