Бургазлийка с психично заболяване живее в мизерия и сама

Животът

23-04-2013, 06:07

Снимка:

Nova TV

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Заради липсата на пари Десислава Стоева не вземала лекарствата си

39-годишна жена от Бургас, която е с психично заболяване, е оставена на произвола на съдбата от свои роднини, съобщи Нова телевизия.

За оставената сама млада жена сигнализираха нейни съседи. Заради липсата на пари Десислава Стоева не вземала лекарствата си.

От 2 месеца в апартамента на Десислава няма ток, а според съседи настойниците на жената не се появявали. Съседите разказаха, че младата жена живее в блока им от 3-4 години. Не била агресивна. От леля й знаели, че страда от шизофрения, а пенсията по болест получавала сестра й, която трябвало да се грижи за нея.

Жената позвънила на лелята на Деси, която разрешила да й занесат печка и обещала да поеме разходите за ток. От февруари обаче в апартамента няма ток заради неплатена сметка. Деси живее на студено, без да се къпе и пере. Жените разказват, че имат схема по осигуряването на храна на болната.

Следващия месец Пенка Церова ще напусне Бургас, за да изкара лятото на вилата си. Другите жени са притеснени са съдбата на Деси, защото ще загуби единствената съседка, която е допуснала в дома си.

Не успяхме да открием Анета, за която съседите твърдят, че е настойник и трябва да се грижи сестра си. По телефона се свързахме с болната леля на Деси, Жечка, която доскоро и е носила храна и дрехи.

Жечка обясни, че Анета не можела да вземе пенсията на Деси, защото личната й карта била с изтекъл срок, а нямала пари за нова, пише "Труд".

Вече е подаден сигнал в Агенцията за социално подпомагане в Бургас. От там се ангажираха с незабавна проверка на място.