Откриха изчезнало момче в Странджа на метри от турската граница

Крими

23-04-2013, 06:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Детето е в добро състояние, намерено е от 55-годишния местен жител Стоян Костов

13-годишният Светлозар Светлозаров от Варна е открит днес до най-отдалечената Четвърта застава в Странджа, буквално на метри от турската граница, съобщи "24 часа".

Детето е в добро състояние, намерено е от 55-годишния местен жител Стоян Костов.
Малко по-рано хеликоптер на Гранична полиция е огледал района, но не е успял да открие детето.

"Стоян е от Бръшлян и познава Странджа като пръстите на едната си ръка", сподели кметът на Малко Търново Илиян Янчев, който заедно със зам.областният управител на Бургас Атанас Терзиев координираха операцията по издирването на момчето.

Близо 200 човека - полицаи, горски, местни и служители на военна база Атия, се включиха в спасителната акция, приключила с щастлив край.

Малкият Светлозар е прекарал около 18 часа в гората, след като се загубил в неделя следобед. Той излязъл за гъби с майка си и баба си, която живее в странджанското село Бръшлян, но се отклонил и загубил ориентация как да се върне обратно.

След като притеснени родителите му подали сигнал, че Светлозар е изчезнал, Гранична полиция е била вдигната на крак, а местни хора сами се включили в издирването.
"Странджанци показаха, че са хора с големи сърца. Най-важното е, че момчето е добре. За градско дете, добре се е справило само в гората", коментира кметът на Малко Търново.

Семейството от Варна пристигнало в Бръшлян през уикенда, за помен на дядото на Светлозар, разказаха местни.