Цветанов рече и отсече: Пенсионната възраст няма да се покачва!

За повече пари на майките и за скок в заплатите е нужно ефективно правителство, твърди той

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че пенсионната възраст повече няма да се вдига.

"Вече са достигнати европейските равнища на тази граница и повече няма да се вдига", обеща той на стотици жени в две шивашки фирми в Хаджидимово.

Според пенсионната реформа, която кабинетът "Борисов" прие в края на 2011 година, всяка година възрастта и стажът за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца, както за мъжете, така и за жените. Така мъжете вече се пенсионират на 65 г., а жените - на 63.

За размерите на детските надбавки и минималната работна заплата, Цветанов отговори, че за да има такова увеличение е необходимо единно и ефективно работещо правителство, което да съумее да поправи разрушаваното през последните 20 години.

"Чрез европейските средства в размер на 32 млрд. лева, договорени от правителството на ГЕРБ, ще се влеят пари във всички сфери на икономиката. Само така ще могат да се разкрият места и в малките населени места", настоя дясната ръка на Бойко Борисов.

Цветанов подчерта обаче, че работодателите трябва да участват активно с проекти по европейските програми за конкурентоспособност и енергийна ефективност.

По думите му в ГЕРБ се обсъжда обучението на нови хора във фирмите, като в рамките на три месеца то ще се поеме от държавата.

"Така работодателите ще обучат нови кадри, от които имат нужда, а държавата ще поеме това обучение", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.